2008. január 1., kedd

A nemzet aranya:Titkok könyve

A nemzet aranya: Titkok könyve (National Treasure: Book of Secrets) egy 2007-ben készült amerikai kalandfilm, a 2004-es A nemzet aranya folytatása. A rendező újfent Jon Turteltaub, a produceri teendőket is ismét Jerry Bruckheimer látja el; a forgatókönyvet Ted Elliott, Terry Rossio és saját ötletükből a Wibberley-testvérek írták.
A bemutató időpontja a világ több országában is megegyezett az észak-amerikaival, így Magyarországon is a december 20-i hétvégére esett.
A történet:A nagy sikerű A nemzet aranya folytatásában Benjamin Franklin Gates (Nicolas Cage) ezúttal egy újabb amerikai rejtély nyomába ered. A küldetés ezúttal az egykori elnök, Abraham Lincoln meggyilkolásának körülményeihez vezet. Lincoln gyilkosa, John Wilkes Booth ugyanis naplót vezetett, melyből gyanús körülmények között tizennyolc oldalnak nyoma veszett. Gates megpróbálja felderíteni a hiányzó lapok rejtekhelyét, s így talán fény derül az Egyesült Államok egyik legnagyszerűbb államférfijának titokzatos halálára. A kalandban Gates-et ezúttal is elkíséri Abigail (Diane Kruger) és Riley (Justin Bartha).

Nincsenek megjegyzések: