2008. január 21., hétfő

A bárányok harapnak

A bárányok harapnak (Black Sheep) egy új-zélandi horrorkomédia, melynek ősbemutatója a 2006-os torontói filmfesztiválon volt. Hazájában 2007. március 29-én került a mozikba, míg Magyarországon 2008. január 17-től látható.

A forgatás 2006. március 6. és április 25. között zajlott.A film speciális effektusait a Weta Workshop készítette. A magyar cím utalás A bárányok hallgatnakra.
A történet:Henry Oldfield, egy farmercsalád ifjabbik gyermeke hazatér bátyjához, Angushöz, aki vakmerő módon titkos genetikai módosító műtéteket végez a farmon. Két, Angus elvetemült állattenyésztő gyakorlatát megfékezni kívánó környezetvédelmi aktivista véletlenül szabadjára ereszt egy mutáns bárányt, megfertőzve ezzel az egész nyájat, emberi vérre szomjas ragadozókká változtatva mindegyik állatot.

Tucker mezőgazdasági munkással és a csinos békeaktivistával, Experience-szel egyetemben a gyapjasoktól irtózó Henry rettegett rémálmában találja magát. Mikor egy csoport nemzetközi befektető érkezik Angus szuperbárányának felfedésére, a tomboló horda felbukkan a dombok mögött. Az emberiség nagyobb veszéllyel néz szembe puszta bégető, gyapjas húsevők törtető csőcselékénél – egy fertőzött juh egyetlen harapása is elrettentő mutációt okoz az emberen, s így lesz belőle...vérbirka!


1 megjegyzés:

The Hungarian írta...

Üdv! Remek lenne, ha tényleg saját magad blogolnál, mert bár a Wikipédia egy szabad lexikon, nem lehet csak úgy bemásolni onnan mindent bárhová, és a magunkénak feltüntetni! Kérlek, a jövőben mellőzd a forrásmegadás nélküli bemásolgatást. A Wikipédia felhasználási feltételeiről itt olvashatsz: http://hu.wikipedia.org/wiki/Wikip%C3%A9dia:Felhaszn%C3%A1l%C3%A1si_felt%C3%A9telek
Üdv.