2008. január 16., szerda

Alien vs Predator 2

Az Aliens vs. Predator – A Halál a Ragadozó ellen 2 (Aliens vs. Predator: Requiem) egy 2007-es amerikai sci-fi horrorfilm, a 2004-ben bemutatott Alien vs. Predator – A Halál a Ragadozó ellen folytatása.
Az előző résszel ellentétben az új film magas korhatár-besorolást kapott az Egyesült Államokban, aminek értelmében 17 éven aluliak csak felnőtt kísérettel látogathatják, erőszakossága és nyelvhasználata miatt.Magyarországon – az elsőhöz hasonlóan – 16 éven felüli nézőknek ajánlott.
A film bemutatója az Egyesült Államokban és Kanadában 2007 karácsonyán volt, Magyarországon pedig 2008. január 31-én lesz.
A történet:Az előző rész végén az Alienkirálynővel végző Predator testéből klánja űrhajóján kikel egy hibrid, a Predalien. A tomboló fenevadat megfékezni próbáló predatorok egyike véletlenül lyukat lő a hajótestbe, így a jármű a Földre zuhan, a coloradói Gunnison melletti erdőbe. A becsapódás arctapadókat ereszt szabadjára, akik a város lakosságát megtámadva hamarosan egy új alien-fészket hoznak létre. A lezuhant hajó vészjelzésére adott válaszként a Predatorok egy „tisztogatót” küldenek bolygónkra, hogy végezzen az összes Idegennel és a Predaliennel. Ezalatt a két földön kívüli faj háborújának közepébe csöppent városlakók egy csoportja igyekszik megfékezni az Alienek szaporodását, mielőtt a hadsereg eltünteti a föld színéről a várost, hogy megelőzzék a szörnyetegek továbbterjeszkedését.
Fogadtatás:A film az első résznél is gyengébb kritikákat kapott.A bírálatok nagy mértékben megegyeztek abban, hogy az első részből hiányolt erőszakosságon kívül mást nem kínál az új epizód.Ugyanakkor, néhány neves lap újságírója pozitív véleménnyel szolgált. A New York Times munkatársa szerint „Talán nem lesz az eredeti Alienhez hasonló klasszikus sci-fi, ami benne van a DNS-ében, de tökéletesen becsülendő előrelépés a sorozatban.”A Joe Leydon a Varietytől úgy vélekedett, „Alkalmanként, a filmkészítők felfedik a komisz hajlandóságukat a műfaji szabályok felbontására, különösen azzal kapcsolatban, hogy ki él és ki hal meg az efajta filmben.”
Box office:A 2007. december 25-én mozikba került A Halál a Ragadozó ellen 2 9,5 millió dollárt keresett nyitónapján,majd a rákövetkező napokban komoly visszaesést kellett elkönyvelnie.Az első hétvége (december 28-30.) során 10,1 millió dolláros bevételt ért el,ami a nem megszokott premiernap miatt nehezen vethető össze a 2004-es változat 38,3 millió dolláros startjával.Az új film ezt az összeget azonban még második hétvégéjét zárva, a 13. napján sem érte el.Január 13-ával bezárólag 40 millió dollárra tett szert (ami éppen fele az első rész végösszegének),s január 7-ig további 36,5 millióra a világ többi részén.

Nincsenek megjegyzések: