2008. január 5., szombat

Kasszandra álma

A Kasszandra álma (Cassandra's Dream) Woody Allen 2007-es filmje Ewan McGregor és Colin Farrell főszereplésével.
Premierjére titokban került sor 2007. június 18-án Avilésben, Spanyolországban, a hivatalos bemutató a Velencei Filmfesztiválon volt ugyanezen év szeptember 2-án. Elsőként a spanyol mozik kezdték vetíteni október 26-tól, Magyarországon 2008. január 3-án, az Egyesült Államokban pedig január 18-án debütál.
A produkció Allen harmadik Londonban forgatott filmje. A felvételek 2006. július 10-től augusztus 22-ig folytak.
A történet:Terry és Ian London déli részén élő fivérek. Éttermet tulajdonló apjuknak nem sokat köszönhettek, anyjuk pedig úgy nevelte őket, hogy nagybátyjukra, Howardra nézzenek fel, a sikeres üzletemberre.
A testvérpár anyagi gondokkal küzd, Terry a szerencsejáték rabja, Ian pedig Kaliforniában szeretne szállodákba fektetni. Mindez arra ösztönzi őket, hogy Howard segítségét kérjék, aki húga születésnapjára érkezik a fővárosba. Mikor unokaöccsei pénzt kérnek tőle, a férfi nagy meglepetést okozva felfedi előttük, hogy börtönbe kell vonulnia egy régi üzlettársa, Martin Burns bizonyos vádjai miatt. Burns tanúskodni készül ellene, így Howard az anyagi támogatásért cserébe azt kéri Iantől és Terrytől, hogy tegyék el láb alól.

Nincsenek megjegyzések: