2008. január 2., szerda

Hitman:A bérgyilkos

A Hitman – A bérgyilkos (Hitman) egy 2007-es amerikai akciófilm, mely a Hitman című videójáték-sorozat alapján készült. A címszerepben Timothy Olyphant látható, a rendezői székben a francia Xavier Gens ült, a forgatókönyvet Skip Woods jegyzi, akinek előző munkája a Kardhal volt. A film bemutatója az Egyesült Államokban és Magyarországon egyaránt a 2007-es novemberi Hálaadás-hétvégén volt.
A történet:A csupán 47-es ügynökként ismert professzionális bérgyilkos legnagyobb fegyvere az erős idegrendszere és a munkája iránti eltökéltsége. A „47” a tarkóján található vonalkód-tetoválás utolsó két számjegye.
A 47-es üldözőből üldözötté válik, mikor egy politikai hatalomátvétel közepébe csöppen. Az Interpol és az orosz titkosszolgálat is a nyomában van a Kelet-Európán átívelő hajsza során, miközben próbál rájönni, ki ültette fel és miért akarják kivonni a forgalomból. Ám mégis, a legnagyobb fenyegetést életére talán lelkiismerete felszínre törekvése és az ismeretlen érzelmek jelentik, melyeket egy gyönyörű, meggyötört nő vált ki belőle.
Produkciós jegyzetek:2003 februárjában a Hitmant fejlesztő és forgalmazó cégek, az Eidos és az IO Interactive tárgyalásokba kezdett hollywoodi produkciós cégekkel a játék vászonra adaptálásáról.Végül a Twentieth Century Fox vásárolta meg a jogokat, s felbérelték Skip Woodst a forgatókönyv megírására, illetve Vin Dieselt a főszerepre, és az ügyvezető produceri feladatok ellátására.2006 decemberében Diesel visszalépett, így a következő év januárjában Timothy Olyphant került a helyére, Xavier Gens pedig a rendezői székbe.Márciusban Dougray Scott csatlakozott, mint a 47-es ügynök ellenfelének megszemélyesítője, továbbá Olga Kurjlenko, Robert Knepper, Ulrich Thomsen és Michael Offei is leszerződött a filmhez. A forgatás a 2007. március 27-ei héten vette kezdetét Szófiában, Bulgáriában, s 12 hétig tartott.A másodstáb londoni, isztambuli, szentpétervári és dél-afrikai helyszíneken rögzített jeleneteket.

A bemutatót eredetileg 2007. október 5-re tűzték ki,[8] de ezt áttolták november 21-re, a Hálaadás-hétvégét megelőző szerdára.

Nincsenek megjegyzések: