2008. február 3., vasárnap

Asterix az olimpián

Az Asterix az olimpián (Astérix aux jeux olympiques) egy 2008-as francia-német-spanyol koprodukcióban készült vígjáték, az Asterix-füzeteken alapuló harmadik élőszereplős film. A címszerepben Christian Claviert Clovis Cornillac váltja, a további fontosabb szerepek alakítói Gérard Depardieu, Benoît Poelvoorde és Alain Delon, de olyan nemzetközi sztársportolók is feltűnnek a vásznon, mint Michael Schumacher és Zinédine Zidane.

A film világpremierje 2008. január 13-án volt Párizsban, majd a január 30-át követő hétvégén számos európai országban a mozikba kerül, köztük Magyarországon is.

Az Asterix az olimpián 78 millió eurós költségvetésével a valaha készült legdrágább európai film.
A történet:Az Asterix az Olimpián-ban két fő irányvonal adott. Az egyik a Cézár (Alain Delon) és Brutus (Benoît Poelvoorde) közti párviadal. Brutus Cézár fogadott fia, akinek más se jár a fejében, mint hogy Cézár lehessen Cézár helyett. A másik vonal egy szerelmi szál egy fiatal gall és a görög hercegkisasszony között. Ugyanerre a nőre Brutus is feni a fogát, de kezét az apja az olimpia győztesének adja. Itt lép közbe Asterix (Clovis Cornillac) és Obelix (Gérard Depardieu) is, akik honfitársuk segítségére igyekszenek, hogy az elnyerhesse a hölgy kezét és ily módon diadalmaskodhasson a szerelem. Brutus és a fiatal gall között olyan versengés alakul ki, amely nem feltétlen a fair-play elemeit hordozza magában...

Nincsenek megjegyzések: