2007. december 24., hétfő

Ocean's thirteen: A játszma folytatódik


A film nyitóhétvégéjén 36,1 millió dollárral szerezte meg a lista első helyét. Ez az összeg pármillióval kevesebb az előző részek eredményénél,azonban sokkal több konkurenssel kellett megbírkóznia, s ha figyelembe vesszük, hogy a második rész nem aratott osztatlan sikert minőségi megítélésében,az első három nap bevétele jónak mondható. Az erős hétköznapi bevételek és a további korrekt szereplésnek köszönhetően a film végül 116 millió dollárt hozott Észak-Amerikában, ami tízmillióval marad el a karácsonyi időszakban könnyebben boldogult Ocean's Twelve-től. Nemzetközileg a film szintén elmarad az előző részektől, azonban bevételei így is figyelemreméltók egy harmadik résztől, aminek elsőszámú vonzereje a színészek személyében rejlik,mint pl:George Clooney ,Brad Pitt ,Matt Damon ,Andy Garcia és még lehetne sorolni. Július végét 159 millió dolláros egyenleggel zárta, de egy jelentős piac, Japán, még hátravan. Magyarországon július 26-án debütált A játszma folytatódik, szép eredménnyel. Csak Budapesten, az első héten 47,4 millió forintot könyvelhetett el az InterCom által forgalmazott mozi, ami a hónap második legjobb ilyen jellegű eredménye a Harry Potter és a Főnix Rendje mögött. Ez 44 259 nézőt jelent, ami 14,3%-kal marad el az első résztől (51 671 néző) és 2,1%-kal a másodiktól (45 186 néző).

A történet: Danny Ocean (George Clooney) és kis csapata készen áll arra, hogy majdnem szó szerint Bankot robbantson. A könyörtelen kaszinótulajdonos, Willy Bank (Al Pacino) álmában sem gondolta volna, hogy szembe találja magát a díszes társasággal, amikor igen rossz bőrbe, és egy kórházi ágyba juttatta Danny Ocean barátját és mentorát, Reuben Tishkoffot (Elliott Gould). De Bank elszámította magát - méghozzá nagyon. Lehet, hogy csúnyán helybenhagyta a Tizenegy egyik tagját, de a többi köszöni, jó egészségnek örvend, és mindent megtesznek, hogy Bank nagy napján, a róla elnevezett kaszinó megnyitóján vegyenek revansot. Kettős csavarral. Először megfordítják a jól bevált papírformát, miszerint mindig a ház nyer. De ez csak a dolog anyagi oldala. A kegyelemdöfés akkor következik, amikor Bank-et, aki az egyetlen tulajdonos, akinek minden szállodája elnyerte az Öt gyémánt díjat, megfosztják ettől a dicsőségtől. A terv alapos, veszélyes és majdnem lehetetlen de, ha közülük valaki bajba kerül, nem ismerik ezt a szót.

Lesz-e folytatás?: Bár a stáb utolsó fejezetként vágott bele az Ocean's Thirteenbe, a bemutató után megindult a találgatás egy lehetséges Ocean's Fourteenről. A színészek és alkotók azonban egymásnak ellentmondó nyilatkozatokat adtak közre a felvetéssel kapcsolatban.Elliott Gould, aki Reubent alakítja, szívesen részt vállalna a folytatásban.Az ötletet eleinte ellenző George Clooney időközben véleménye megváltoztatása felé hajlik. Elmondása szerint ennek oka, hogy az Ocean's Thirteen segítségével többmillió dolláros adománnyal tudták megsegíteni a dél-szudáni rászorulókat.

Nincsenek megjegyzések: