2007. december 27., csütörtök

A kaptár 3:Teljes pusztulás

Ez az epizód több cselekményszálat kölcsönöz a Resident Evil: Code Veronica játékból, emelett felvonultat szereplőket, lényeket és egyéb jellemzőket az egész játéksorozatból. Változás az előző filmekhez képest a zombifilmekben megszokott sötét és nyomasztó helyszínek hiánya, melyeket a sivatag vadonjára cseréltek fel.

A Teljes pusztulás bemutatója 2007. szeptember 21-én volt az Egyesült Államokban és Kanadában, Magyarországon október 11-én került a mozikba az InterCom forgalmazásában, akik az SPI-től vették át a stafétabotot a hazai gondozásban a 2002-es A Kaptár – Resident Evil és a 2004-es Kaptár 2: Apokalipszis után.
A történet:A Raccoon City-i katasztrófa után Alice, a magányos, de elszánt harcos továbbra is küzd azért, hogy az embereket nem-halottakká változtató vírust szabadjára engedő Védernyő Vállalatot, s a közvetlen felelősöket, Albert Weskert és Dr. Isaacsot végleg utolérje a veszte. Útja a nevadai sivatagon át vezet, ahol Las Vegas romjainál ráakad túlélők egy kis csoportjára. Carlos Olivera, Claire és a többiek az emberiség teljes pusztulása ellen harcolnak, vagyis próbálják túlélni a zombik, gyilkos varjak és még szörnyűbb teremtmények szüntelen ostromát.
Fogadtatás:2007. szeptember 30-ával bezárólag a film 26%-os értékelésen áll a Rotten Tomatoes oldalán, 58 vélemény alapján.

A Dread Central korai kritikájában 3-ast adott a Teljes pusztulásnak a lehetséges 5-ből, azzal indokolva, „Ugyanaz, mint az előzőek, csak nagyobb költségvetéssel.”Akadtak egyetértő vélemények abban, hogy „A Kaptár 3: Teljes pusztulás kb. kétszer jobb előzményénél.”

A HollywoodChicago.com munkatársa, Shane Hazen szerint a filmben nincs semmi eredetiség, a „Teljes pusztulás csak egy zombifilm, amit unalmassá tesznek az ostoba szereplők. [...] bárcsak a zombi-klisék tennék azzá.”
Általában néhány jól megcsinált akciójeleneten kívül semmi érdemlegesen nem találtak benne: a valódi történet hiányára, a párbeszédek gyengeségére, a gyakran béna speciális effektekre és a borzasztó színészi játékra mutatott rá Liz Braun a Jam! Movies-tól.
Többen vélték úgy, a harmadik rész alulmúlja a két előzőt is.Általános elégedetlenkedés tárgyát képezték a közeli felvételeknél rendkívül feltűnő digitális módosítások Milla Jovovich arcán, amit szükségtelennek találtak.
Lesz-e folytatás?:Annak ellenére, hogy A Kaptár 3: Teljes pusztulást a hivatalos oldalon és máshol is az utolsó Resident Evil-filmnek tüntetik fel, Rory Bruer, a Sony forgalmazási vezetője közölte, „Egyáltalán nem lepne meg a sikerre való tekintettel, ha találnának egy megoldást a folytatásra. Megvan rá a lehetőség.”

2005 júliusában, még a Teljes pusztulás elkészülte előtt a producerek közt felmerült egy negyedik rész lehetősége. Egy 2006-ban közölt cikkben olyan részletek láttak napvilágot, hogy ennek helyszínéül Tokió szolgálna, és Alice visszatérne benne.A Teljes pusztulás forgatása közben egy ponton az a pletyka kapott szárnyra, hogy Jensen Acklesszel tárgyalások folynak Leon Kennedy eljátszása ügyében a Resident Evil 4-ben. A Bloody Disgusting egy interjújában a A Kaptár 3 promotálása alatt Milla Jovovich és Ali Larter megemlítette a lehetőséget, hogy amennyiben a film jól szerepel a mozikasszáknál, egy spin-off készülhet Claire Redfield főszereplésével. Larter azt is elmondta, ha felkérnék, biztos újra eljátszaná a szerepet.

Nincsenek megjegyzések: