2008. március 16., vasárnap

Winx club

A Winx Club egy sikeres olasz rajzfilmsorozat. 160 országban adják. Magyarországon az RTL Klub tűzte műsorára.
A történet:A Mágikus Dimenzió Birodalmában volt egy lány, aki egyszer csak rájött, hogy õ tündér… és egy hercegnõ. Onnantól kezdve az élete teljesen megváltozott, bártan kijelenthetõ, hogy tündérmesévé vált. Kiderült, hogy Bloom eredetileg a Domino királyainak gyermeke, de örökbe fogadták.

Bloomnak ki kell derítenie az igazságot a vér szerinti szüleirõl, ezért oldalán elválaszthatatlan barátaival, a Winx tagjaival útra kel az ismeretlen dimenzióba. A Winx és a Specialisták veszélyekkel teli kalandra készülnek, és hamarosan rájönnek, hogy a küldetés nem csupán Bloom szüleinek megtalálásáról szól, hanem ezen áll vagy bukik az egész mágikus birodalom sorsa.

Tizenhat évvel ezelõtt a Varázslatos Dimenzió leghatalmasabb varázslói önfeláldozó küzdel-met vívtak az abszolút gonosszal. Azonban a háborúnak nem lett vége. A birodalom sorsa most Bloom kezében van.

Vajon sikerül-e Bloomnak, Florának, Stellának, Asihának, Musának és Tecnának gyõzedel-meskedni a rémálomba illõ szörnyetegek felett és megtalálni Domino utolsó királyát? Vajon meg tudják-e menteni az elveszett birodalmat, hogy Bloom Domino hercegnõjévé váljon? Csak rajtuk áll a Varázslatos Dimenzió sorsa.
Egyéb:Daphnee, aki a rajzfilmben Bloom nővére, a görög mitológiában is szerepel. Ő az a nimfa, aki Apollón szerelme elől babérlevéllé változtatta magát. Niobé, aki a rajzfilmben Layla anyja, szintén szerepel a görög mitológiában. Ő egy görög hős anyja. ''Musa, Tecna, s Flora neve, nem igazi név, mert Musa neve a Music (Zene) szóból lett alkotva, Tecnáé a Technológia szóból, a virágokat pedig másnéven Florának szokták szólítani. Icy és Darcy, állítólag édestestvérek, s még ikrek is. S ha jobban megfigyeljük, van is köztük néhány hasonlóság! Például mindegyiknek nagyon hosszú a haja, mindegyik átalakulva nadrágot hord, s a 3. évadban egy súlyos veszekedés is van közöttük, ami irigységből fakad. Valtort sokszor Baltornak is nevezik. Típusa boszorkánymester. Ez a boszorkány elnevezés férfi párja. A boszorkánymesterek szintén fekete mágiával foglalkoztak. Őket warlockoknak is hívták. A Winx Club, mint mesesorozatot angolul két változatban is leszinkronozták. Más a közönséges filmes tévék Winx változata, s a 4kids, azaz Cartoon Network rajzfilmcsatornáé. Vannak szereplők amiknem nevük is megváltozott, főbb szerepek közül pl: Laylát, Aishának hívják. Ezenkívűl sok-sok mellékszereplő is más nevet kapott. Vannak akik csak helyesírásilag változtak: Mirta=Mista, Mitzi=Misty, Diaspro=Diaspra. Ami pedig a szinkronhangokat illeti, az amerikai angol 4kids-es Winx Club változatban Stella hangja Amy Bringbaum, míg a tévés változathoz készített szinkronban Jennifer Seguin vehette át a szerepet. A 4kids-es Winx Club-ban Darcy hangja Caren Manuel, míg a tévés változatban Charrie Finlay. Az USA-ban a 4kids-es Winx változatát adták ki dvd-n, de lehet, hogy a tévéset is forgalomba helyezték. A Winx Club-ot a 4kids csatorna este 8:00 00-kor szokta vetíteni.

Nincsenek megjegyzések: