2008. szeptember 21., vasárnap

Star Wars: A klónok háborúja

A Star Wars: A klónok háborúja (Star Wars: The Clone Wars) egy 2008-as amerikai számítógép-animációs tudományos-fantasztikus film. Ez az első moziforgalmazásba került Star Wars-film a 2005-ös A Sith-ek bosszúja óta, s egyben az első animációs is. Az észak-amerikai forgalmazásért a Warner Bros. felel: első ízben fordul elő, hogy nem a 20th Century Fox mutat be egy Csillagok háborúja-produkciót. A film világpremierje 2008. augusztus 10-én volt a houstoni űrközpontban, a mozikba pedig öt nappal később került az Egyesült Államokban és Kanadában, míg Magyarországon 2008. szeptember 18-án mutatta be (magyar szinkronnal) az InterCom.

Történet:
A klónok háborúja cselekménye a Star Wars II. rész: A klónok támadása és a Star Wars III. rész: A Sith-ek bosszúja eseményei között zajlik.Dúl a klónháború a Független Rendszerek Konföderációja és a Galaktikus Köztársaság között. Mikor Jabba a Hutt fiát, Rotta a Huttot elrabolja egy csapat szakadár, Anakin Skywalker és Obi-Wan Kenobi külön utakon indul a válaszok keresésére: hová vitték Rotta a Huttot és ki irányítja a rejtélyes szakadár csoportot? Yoda Anakin mellé adja Ahsoka Tanót tanítványként, míg Dooku gróf beveti csatlósait, köztük Asajj Ventresst, hogy ámokfutásukkal gyengítsék a Köztársaságot, s háromfrontos háborút szítsanak a Galaktikus Köztársaság, a Független Rendszerek és a Huttok között.

Háttér:
A film bevezetőként szolgál egy hetente jelentkező animációs televíziós sorozathoz, amely ugyanezen címet fogja viselni.Az egész estés film koncepciója akkor öltött fel George Lucasban, mikor a sorozat néhány epizódját a nagyvásznon nézte végig: „Ez annyira csodás, miért nem csinálunk a stábbal egy mozifilmet?” – vetette fel a Star Wars-univerzum atyja.A film számítógéppel alkotott animációs megjelenése az animékre emlékeztető, s néhány színész az eredeti, élő szereplős produkciókból itt is közreműködik hangjával, így Anthony Daniels, Matthew Wood, Christopher Lee és Samuel L. Jackson.Nick Jameson, aki Palpatine / Darth Sidius hangját szolgáltatta a korábbi Star Wars-rajzfilmsorozatban és több videojátékban, ezúttal nem tér vissza, ahogy Hayden Christensen és Ewan McGregor sem.
Forrás:Wikipedia
Előzetes megtekintése itt vagy a képre kattintva.

Nincsenek megjegyzések: